Poëzie-avond

Beste vrienden van de poëzie,

In het kader van de dag van de poëzie verwelkomen wij jullie graag in ons gloednieuw poëtisch museum. Ditmaal een digitaal museum omwille van de huidige maatregelen.

De Knikkers hebben hun dichterlijke talenten tentoongespreid en willen dit graag met u delen. Met de rijmelijm en het poëziepenseel in de hand maakte elke klas een woordelijk wonder.

Enkele tips bij uw digitaal bezoek:

  1. Heb geduld en blijf rustig. Het programma is niet het allersnelste en het kan soms even duren. Een goede internetverbinding en een goede computer (of tablet) zijn wel een basisvereiste. Een smartphone lukt, maar raden we niet echt aan om the full experience te hebben.
  2. Gebruik de pijltjes op uw toetsenbord om je voort te bewegen in en rond het museum. Je kan ook vooruitklikken met de groene voetstapjes.
  3. Deuren open je door erop te klikken.
  4. De filmpjes vormen een beetje de vertraging. We raden aan om door het museum te wandelen en als je een filmpje wilt zien om dat op de dichterlijke drive te gaan bekijken. Wil je toch de filmpjes in het museum zelf bekijken, volg dan deze stappen.
    • Bij filmpjes moet je wachten tot het geladen is. Je ziet dan het filmpje bewegen en geen wit vlak meer.
    • Om het geluid aan te zetten moet je dubbelklikken op het filmpje en dan opent er een wit schermpje (soms 2 keer). Klik dan op het luidsprekertje om het geluid aan te krijgen. Dit kan soms even duren, dus verwijzen wij u graag door naar tip 1.
    • Als je geluid hoort, sluit het witte scherm dan af en geniet. Soms kan het wel wat haperen, niet synchroon zijn of is er een uitgesteld effect. Hiervoor verwijs ik u wederom door naar tip 1.

We weten niet of we een stormloop kunnen verwachten en weten nog minder wat het effect van zo’n stormloop op het programma zal zijn. Dus wederom: Tip 1!

Hier is de link naar het museum:
https://www.artsteps.com/view/60115eafd262ad609fe582b3/?currentUser

Hier is onze joker achter de hand. Moest het echt niet lukken en als “tip 1” een hopeloze zaak is geworden, kan u ook hier terecht, op deze dichterlijke drive, waar alle filmpjes en werkjes van het museum zijn verzameld:
https://drive.google.com/drive/folders/16btca7PupP3WHII4sT5Fj57Z-QXjhbMX?usp=sharing

Dichterlijke groeten,

De Knikkerbaan-poëten

PS: Ter info: heel veel klassen hebben het museum al eens doorlopen in de klas zelf.

Deel dit bericht via:

Volgend bericht